• Fri frakt vid köp över 995:-
  • Trygg E-handels certifierade
  • Betala enkelt med Klarna

Nordiska ursprunget

Klassiska mönster

Till gardintyger

Våra fördelar för ditt köp

Handla tryggt

Vi driver enbart webbutik för att ge er bästa möjliga upplevelse.

Enkel betalning

Vi erbjuder säker och enkel betalning med Klarna. Både via kort, faktura, delbetalning och swish.

4.8/5 i betyg

Vårt fokus är att ge er kunder den bästa upplevelsen när ni handlar hos oss.

Snabb leverans

80% av våra ordrar skickas samma dag om beställningen inkommer innan 12.00 på vardagar.

Gardiner & tyg online

En introduktion av Nordisk Textil

Välkommen till Nordisk Textil – din tygbutik på nätet!

Hos oss hittar du ett stort och inspirerande sortiment av tyger och textilier för alla dina projekt och idéer. Vi handplockar alla våra produkter och samarbetar med ledande textilleverantörer. Vårt engagemang för kvalitet och personlig service är grunden i allt vi gör, så om du har några frågor kring våra produkter är du varmt välkommen att kontakta oss.

Nordisk Textils tygskola

Ju mer kunskap du har om det material du arbetar med desto större chans att lyckas med din sömnad. Därför bjuder vi här våra kunder på en liten tygskola! Denna tygskola hjälper dig att välja rätt sorts tyg till olika projekt, men också att undvika nybörjarfelen och till exempel välja rätt nål och söm till ett visst tyg.

Våra tyger

Nordisk Textils tygutbud är en blandning av populära och tidlösa basvaror som det finns en ständig efterfrågan på, och nya spännande tyger som kittlar sy-nerverna lite extra. Vissa av tygerna har stått sig över lång tid, medan det ständigt dyker upp nya roliga tyger från populära leverantörer i webbutiken. Här kommer en liten snabbguide till våra tyger som hjälper dig att hitta just det du är ute efter!

Välja tyg

Oavsett om du har planer på att sy egna gardiner, prydnadskuddar eller klä om en gammal favoritmöbel har vi massor av tyger för dig att välja mellan.

Om du ska sy heminredning som inte slits så mycket, till exempel gardiner eller prydnadskuddar så kan du välja ganska fritt bland alla tyger. Även tunna skira tyg håller sig fina länge när de bara ska hänga på en gardinstång. Men om du ska klä om större möbler som används mycket behöver du däremot ett slitstarkt tyg. Till det passar våra möbeltyger perfekt. Möbeltygers slitstyrka mäts i Martindale och ju högre värde ett tyg har desto slitstarkare tyg. Att klä om dina möbler är ett perfekt sätt att förlänga deras livslängd. Du väljer själv om du vill hitta ett tyg som matchar originaltyget eller om du vill låta kreativiteten flöda och kanske välja en helt ny färg eller ett nytt mönster? Blir du inte helt nöjd med resultatet går det alltid att ändra sig igen!

Välja nål och söm

Att välja rätt tråd och söm till ditt syprojekt är av stor betydelse för slutresultatet. Ska du sy i ett kraftigt tyg med en tät väv kan du behöva välja en grövre nål för att den ska orka att tränga igenom och inte brytas eller böja sig. Ett tunnare tyg behöver däremot en tunn och fin nål för att inte trådarna ska dra sig. På vissa tyger har vi angett om en viss nål är speciellt lämplig.

Barntyger

Tyger för att sy till barn kan du hitta på flera ställen i webbutiken. Under menyn Metervaror hittar du undermenyn Barnmönster som innehåller en mängd härliga tyger som passar när du syr till barn. Där finns också menyerna Stjärntyger och Prickiga tyger som är populära att använda till barnrummet eller andra barnprojekt som babynest.

Tyger till hemmet

Under menyerna metervaror, möbeltyg och dynväv hittar du allt du behöver när du syr till hemmet. Bland metervaror hittar du fina tyger till gardiner, kuddar, bordstabletter, dukar, sänggavlar och annan heminredning. Väldigt populärt på vårkanten är vår markisväv på metervara. Med denna byter du enkelt tyget själv på dina gamla markiser.

Här på Nordisk Textil klappar våra hjärtan lite extra för gardintyger och därför hittar du ett av marknadens största utbud av gardintyger på metervara här hos oss. Välj fritt bland enfärgade och mönstrade, tunna och tjocka gardintyger för att hitta just din favorit. Vi har till exempel många vackra och populära tyger från förstklassiga tillverkare som Almedahls och Arvidssons Textil. Det finns helt enkelt hur mycket som helst att upptäcka och inspireras av!

Gardiner

För dig som inte vill/kan sy så har vi ett stort sortiment av färdigsydda gardiner.
Här finns alla sorts gardiner som är populära på marknaden just nu. För att nämna några så hittar ni gardinkappor, enfärgade gardiner, mönstrade gardiner, sammetsgardiner och hissgardiner i vårt utbud. Om du vill att gardinerna ska vara mer än bara en vacker inredningsdetalj kan du ta en titt på våra billiga mörklaggningsgardiner i riktigt bra kvalité eller ljuddämpande gardiner, som också fyller en praktisk funktion.

Förutom våra färdigsydda gardiner har vi också alla gardintillbehör du behöver för att få till en riktigt snygg upphängning! På vår blogg delar vi med oss av tips och råd om hur du lyckas med din gardinupphängning och får till olika effekter som veck och gardiner med hotellkänsla. För dig som vill smycka dina gardiner lite extra har vi också gardinomtag och tofsar i sortimentet.

Dukar

Vi har ett stort sortiment av bordsdukar som oftast finns i samma mönster som i våra tyger och gardiner så att det blir enkelt att få en matchande helhet i din inredning. Söker du en avtorkningsbar duk så har vi textilvaxduk på metervara som också utmärkta för utomhusbruk, till exempel i trädgården eller på balkongen, eftersom de är hållbara och enkla att rengöra.

Dela med dig av dina resultat

Vi älskar att se vad våra kunder hittar på med våra tyger. Dela gärna med dig av dina textila projekt i sociala medier genom att tagga dem med #nordisktextil. Lite längre ner här på sidan kan se vad andra har gjort och vem vet, kanske hittar du inspiration till ditt nästa projekt?

Stort lycka till och varmt välkommen till oss på Nordisk Textil!

Vårt fantastiska lager

Vi har i dagsläget 4000 produkter i vår webbutik och 80% av våra ordrar skickas från oss samma dag om vi har ordern innan 12.00. Fördelen med att handla från oss är att vi jobbar enbart med e-handel och har gjort så sedan 2016.

Och det är just det som är vår styrka! Vårt jobb är att leverera varor till er som väljer att handla av oss.

För dagen är vi 7 anställda som jobbar med webbutiken. Och 4 av 7 i personalstyrkan har som huvuduppgift att klippa och packa ordrar så att ni får det ni beställt så fort som möjligt.

Vi hette tidigare Rosahuset, men bytte namn till Nordisk Textil i januari 2022 i samma veva som vi släppte en ny webbutik.

Följ oss gärna på Facebook eller Instagram där vi är ganska duktiga på att lägga upp nyheter och inspiration.

Länkar till dessa hittar du längst ner på sidan

Vi driver webbutiken från en fantastisk lokal i Korsnäs i Falun. Det anrika tryckeriet Strålin & Perssons gamla lokaler, där Jenny Nyström under många år jobbade med sina illustrationer som trycktes som vykort.

Vi har självklart tecknat kollektivavtal med Handels. Avtalet säkrar att våra anställda har rätt lön, garanteras löneökningar och har schysta villkor i övrigt. 

Får vi säga det själva så är vi ett ungt gäng. Vi trivs bra tillsammans och med jobbet.

Rosahuset

Tidigare hette vi Rosahuset och hade sidorna rosahuset.se och rosahuset.com.
Namnet Rosahuset härstammar från den rosa fastighet i Borlänge som vi började med vår webbutik i en gång i tiden.

Året var 2006 när vi drog igång försäljningen på nätet, då genom butiken i Borlänge. Med åren så växte webbutiken och vi fick tillslut inte plats i butiken, utan bestämde oss för att flytta den webbaserade delen till ett eget lager och ett eget bolag.

Sagt och gjort, 2016 så separerade vi de olika bolagen och vi körde rosahuset.com ifrån ett eget lager i Falun och butiken i Borlänge drevs vidare som vanligt som vanlig tygaffär utan försäljning på webben.

2022 så var det dags för nästa förändring i vår verksamhet. Butiken i Borlänge slog upp portarna till en egen webbsida som heter rosahusetbutiken.com.
Och för att inte ni kunder inte skall blanda ihop oss så valde vi istället att byta namn till Nordisk Textil. Så varmt välkomna till nordisktextil.se

Ladda upp bilder på ditt projekt här eller tagga dina bilder med #nordisktextil @nordisktextil