• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

Dubbla gardiner


Dubbla gardiner har blivit en populär trend inom heminredning. Den innebär kort och gott att man hänger två olika gardiner framför samma fönster – ofta en tyngre och lite mörkare gardin framför en ljusare och tunnare variant. Inspirationen kommer bland annat från hotellrum där den här typen av upphängning varit populär länge. Hos Nordisk Textil hittar du ett brett utbud av gardiner som du kan kombinera på olika sätt beroende på vilket uttryck du är ute efter. Här delar vi några av våra bästa tips för dig som vill uppgradera hemmet med dubbla gardiner.

Varför dubbla gardiner?

Dubbla gardiner skapar ett djup och en dynamik i rummet som en ensam gardin sällan kan ge. Men utöver att det är snyggt så finns det faktiskt också flera andra fördelar med dem. Bland annat blir det enklare att kontrollera ljusinsläppet i rummet. På dagen kan den tunnare gardinen släppa in ljuset men samtidigt erbjuda en viss avskärmning utåt. På kvällen kan den tjockare gardinen dras för och ge extra insynsskydd eller mörkläggning. Med dubbla gardiner kommer dessutom dubbla möjligheter att leka med färger och mönster i inredningen. Vill du ha diskreta gardiner som går ton i ton eller mer vågade gardiner i färgstarka mönster? Testa dig fram för att hitta en stil som speglar din personlighet bäst.

Dubbla gardiner i vardagsrummet

I vardagsrummet kan dubbla gardiner verkligen göra skillnad. De kan fungera som ett vackert blickfång och samtidigt ge rummet en varm och ombonad känsla. Välj en kombination av tjocka, lyxiga gardiner med ljusare, tunna gardiner för att skapa en elegant och samtidigt hemtrevlig stämning.

Dubbla gardiner i sovrummet

I sovrummet är dubbla gardiner ett lika praktiskt som stilfullt val. En mörkare, tyngre gardin kan ge mörkläggning för en god natts sömn, medan en tunnare gardin kan ge ett mjukt och romantiskt inslag till ditt sovrum. Kombinationen gör att du kan justera ljusinsläppet efter behov.

Dubbla gardiner – inspiration och idéer

Letar du efter inspiration kring hur du kan använda dubbla gardiner i ditt hem? Här får du några tips på saker som kan vara bra att tänka på:

Kombinera texturer: Välj två olika gardintyper för att skapa djup och en intressant dynamik. Du kan till exempel kombinera en tung, mörkare gardin i sammet med en ljus, skir gardin bakom. Den tyngre gardinen kan ge rummet en ombonad känsla medan den tunnare släpper in ett mjukt, fint ljus.

Färger: Se till att färgerna på de båda gardinerna kompletterar varandra samt övrig inredning i rummet. Du kan välja kontrasterande färger för att skapa en iögonfallande effekt eller hålla dig till en färgpalett för en mer enhetlig look.

Gardinernas funktion: Vanligast är att den ena gardinen har ett praktiskt syfte, till exempel mörkläggning, och den andra mer finns där av estetiska skäl. Om du inte har behov av att blockera ljuset i rummet kan det dock också vara fint med två lite tunnare gardiner i olika färgtoner.

Gardinstång: För att hänga upp dubbla gardiner behöver du en gardinskena, inte en vanlig gardinstång. Det finns tvåspåriga skenor som gör det enkelt att hänga dubbla gardiner. Det går också att sätta upp två enkelskenor.

Snygg upphängning: För att få till en riktigt snygg upphängning av dina dubbla gardiner bör de ha veckband och hängas upp med fingerkrokar. Fingerkrokarna gör att gardinerna blir fint veckade och ser lyxiga ut.

Köp dubbla gardiner online hos Nordisk Textil

Dubbla gardiner är ett utmärkt sätt att förnya ditt hem och skapa en dynamisk och mångsidig inredning. Kombinera olika färger, texturer och mönster för att spegla din personliga smak. Dubbla gardiner kan ge vilket rum som helst det där lilla extra, och oavsett om du letar efter gardiner till vardagsrummet, sovrummet eller något helt annat rum har vi på Nordisk Textil ett brett utbud av spännande alternativ. Klicka igenom vårt sortiment och hitta det perfekta paret för ditt hem. Kontakta oss gärna om du behöver hjälp att välja rätt gardiner för dina behov!

Tunna gardiner | innergardin

Tjockare gardiner | yttergardin

;