• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

Carl Larsson


I ett unikt samarbete mellan Carl Larsson gården och Svanefors så man tagit fram ett antal textila produkter med Carls fantastiska verk.

Här hittar vi tygtavlor med tryck av de kända målningarna "Azalea" och "Trädgårdsscen från Marsstrand"

En serie med kökshanddukar och kuddfodral med bland annat Azalea, Brita och Blomster.

För oss ligger dessa produkter extra varmt om hjärtat då vi håller till i just Falun.

Vi hoppas att ni gillar dessa produkter lika mycket som vi gör och att vi kommer att få se många fler produkter från Carl Larsson framöver.

PRODUKTER

Vem var Carl Larsson


Carl Larsson var en svensk konstnär som är mest känd för sina akvarellmålningar och illustrationer.

Han föddes den 28 maj 1853 i Stockholm.
Hans far var outbildad arbetare och hans mor var tvätterska. Larsson började sin konstutbildning vid tretton års ålder vid Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Han var inte framgångsrik i sina studier och lämnade akademin efter två år.
Larsson försörjde sig genom olika småjobb, till exempel som vaktmästare, förgyllare och konstlärare, innan han slutligen lyckades som konstnär. År 1879 fick han sin första målning accepterad av Kungliga konstakademien.

Carl Larssons målningar föreställde ofta scener från vardagslivet, ofta med hans fru och barn som motiv. Hans verk var populära i Sverige och utomlands och han anses vara en av de viktigaste svenska konstnärerna från slutet av 1800-talet.

Carl Larsson avled den 22 december 1919 i Stockholm. Hans mest kända målning heter "I köket". Carl och hans fru Karin poserade för målningen medan deras barn lekte runt omkring dem. 

Larssons verk är kända för sina idylliska och bukoliska teman samt för sin stora detaljrikedom.
I hans målning "Sommarnattsdröm" är till exempel varje blomma och varje grässtrå är minutiöst återgivet.

Carl Larssons målningar ger liv åt vardagens enkla skönhet och är ett utmärkt exempel på den genre av svenskt måleri som kallas "svenskt folkliv".
Denna genre utvecklades i slutet av 1800-talet och kännetecknades av sitt fokus på landsbygdslivet och skildringen av traditionella svenska seder och bruk.

Carl Larsson var en av de viktigaste konstnärerna som arbetade inom denna genre och hans målningar är uppskattade av svenskarna än i dag.

;