• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

Arts & crafts-mönstrade tyger


Trenden med Arts & crafts-mönster har hållit i sig i många år och är nu starkare än någonsin. Här har vi samlat tyger, gardiner och kuddfodral med mönster som inspirerats av Arts & crafts-rörelsen och dess frontfigur William Morris. Våra tyger återspeglar Morris kärlek till naturen och hans passion för detaljrika, handgjorda mönster. Dessa vackra tyger passar lika bra i det lantliga hemmet som i det mer minimalistiska hemmet där du vill ha textildetaljer som sticker ut.

Vad var Arts & Crafts-rörelsen?

Arts & Crafts-rörelsen var en inflytelserik konstnärlig rörelse som uppstod i Storbritannien under senare delen av 1800-talet och senare spred sig även till andra delar av världen, inklusive USA och Europa. Rörelsen var en reaktion mot den industriella revolutionens massproduktion och dess effekter på samhället och hantverkets kvalitet. Rörelsen förespråkade det traditionella hantverket och att skapa produkter som var både vackra och funktionella, och designen och produkterna som kom från Arts & Crafts-rörelsen kännetecknas ofta av sin enkelhet och användningen av naturliga material. De hade ofta blomster- och naturmotiv och en rustik charm. Formgivaren William Morris blev tidigt en av rörelsens frontfigurer. Hans vackra blomstermönster är än idag omåttligt populära och finns på allt från tyger till tapeter.

William Morris – en kavalkad av vackra färger och mönster

Våra William Morris-inspirerade tyger bär på de karaktäristiska dragen av hans arbeten: komplexa mönster fyllda med blomster och bladverk, djurmotiv och en rik palett av djupa, naturnära färger. Dessa tyger passar perfekt för den som vill skapa en ombonad och vacker miljö i hemmets alla rum, från kök till vardagsrum.

Hos oss finns ett stort utbud av Morris-inspirerade tyger på metervara. Det fungerar lika bra att använda till gardiner och soffkuddar som till att klä om stolsdynor eller kökssoffor med. Vill du slippa sy har vi också färdigsydda gardinlängder, gardinkappor och kuddfodral i dessa vackra mönster.

Tidlösa tyger för alla dina projekt

Väljer du att dekorera ditt hem med våra Arts & Crafts-inspirerade tyger får du:

-Tidlös design: Stilarna och mönstren vi erbjuder är tidlösa klassiker, vilket innebär att de kommer att vara lika aktuella och vackra år efter år

-Hög kvalitet: Alla våra tyger är noggrant utvalda och tillverkas av högkvalitativa material.

-Snabb leverans: När du beställer tyger från oss får du alltid snabb leverans direkt till din dörr eller till ditt närmaste paketombud.

Köp tyger inspirerade av William Morris online

Upptäck hela vår kollektion av William Morris-inspirerade tyger och produkter här. Oavsett om du är ett inbitet Morris-fan som vet precis vad du söker eller om du letar efter ett tidlöst tyg att uppgradera ditt hem med hittar du det hos oss. Om du är osäker på vad du ska välja kan du alltid beställa hem gratis tygprover här innan du bestämmer dig.

Dyk in i William Morris värld och låt dig inspireras av de vackra mönstren som har charmat människor över hela världen i generationer. Glöm inte att dela det färdiga resultatet med oss i sociala medier, genom att tagga dina bilder med #nordisktextil.

GARDINTYGER

MÖBELTYGER

GARDINER

Bordsdukar

KUDDFODRAL

GARDINKAPPOR


;