• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

”Läderimitation” för inredning, tex att klä om möbel

Publicerad 2023-05-30 07:53 av Björn
”Läderimitation” för inredning, tex att klä om möbel

Välj läderimitation till ditt nästa inredningsprojekt

Läder har alltid varit ett intressant material i inredning och mode. Men för de som söker ett hållbart, djurvänligt och billigare alternativ, är läderimitation ett alternativ. Hos Nordisk textil erbjuder vi ett brett utbud av läderimitationstyg av hög kvalitet som funkar både för små och stora omklädningsprojekt.

Varför välja läderimitation?

Läderimitation är ett fantastiskt val av flera anledningar. Det är en etiskt och miljömässigt hållbar lösning för de som vill undvika användningen av äkta läder. Genom att välja läderimitation stödjer du djurens rätt och minskar ditt ekologiska fotavtryck.


För det andra är läderimitation mycket slitstarkt och hållbart. Det är resistent mot fläckar, enkelt att rengöra och behåller sin färg och struktur över tid. Med rätt skötsel kan ditt läderimitationstyg se ut och kännas som äkta läder under många år framöver.


Kreativa användningsområden för tyg i läderimitation

Läderimitation är så mångsidigt att det kan användas på olika sätt för att förbättra inredningen och ge en sofistikerad touch till ditt hem, din bil eller ditt kontor. Här är några idéer som kan inspirera dig:


  • Bordstabletter i läderimitation. Skydda ditt matsalsbord eller köksbord med eleganta bordstabletter i läderimitation. De är lätta att rengöra och ger en sofistikerad känsla under middagen. 

  • Förvandla din soffa med läderimitation. Ge din soffa en makeover genom att klä om den i läderimitationstyg. Detta ger din soffa en modern och lyxig känsla samtidigt som den skyddas från vardagsslitage. Välj en färg som kompletterar din inredning och låt din soffa bli ett blickfång i rummet.

  • Ge ditt skrivbord en uppgradering med läderimitation. Skrivbordsunderlägg i läderimitation ger inte bara en snygg look till ditt arbetsområde, de skyddar också ditt skrivbord från märken och repor. Dessutom ger de en bekväm yta att skriva och arbeta på. Välj mellan olika storlekar och färger för att skapa den perfekta arbetsmiljön.


Kombinera läderimitation med andra populära material

Läder ger den där eleganta men också tuffa känslan. Därför kan det vara kul att veta hur du kan kombinera och komplettera din heminredning med andra material så du får en cool helhetskänsla i rummet. 


  1. Sammet - Sammet är ett lyxigt tyg som kan komplettera läderimitation på ett fint sätt. Den mjuka ytan och rika färgerna i sammetsväv ger en kontrast till lädrets struktur.

  2. Linne - Linne är ett naturligt material som ger en rustik känsla till läderimitation. Den naturliga textilen skapar en intressant blandning av strukturer och kan ge en mer avslappnad och naturlig atmosfär i hemmet.

  3. Tweed - Tweed är en grov och tät väv som ofta används i traditionella mönster och färger. Genom att kombinera tweed med läderimitation får du en intressant kontrast mellan det rustika och det mer polerade utseendet. 

  4. Fuskpäls - Om du vill ha en mer exotisk och texturerad känsla kan du överväga att kombinera läderimitation med fuskpäls. Detta kan användas som detaljer, till exempel i kuddar eller plädar, för att skapa en mysig atmosfär.

  5. Bomull - Bomull är ett mångsidigt material som fungerar bra i kombination med läderimitation. Bomullstyg kan användas i form av kuddar, gardiner eller mattor för att ge en touch av enkelhet och lätthet i inredningen.


Vad är läderimitation gjort av?

Läderimitation är ett material som skapar en autentisk läderkänsla utan att använda äkta animaliskt läder. Det är tillverkat av noggrant utvalda syntetiska material som kombineras för att ge det karakteristiska läderaktiga utseendet och känslan. Vanliga material som används i läderimitation inkluderar polyuretan (PU) och polyvinylklorid (PVC), vilka båda bidrar till att skapa den mjuka, strukturerade och slittåliga ytan som vi förknippar med äkta läder.


Genom avancerad teknologi och innovation har läderimitation blivit otroligt realistiskt och kan efterlikna olika typer av läder, inklusive slätt läder, mocka och nubuck. Det kan ha naturliga ådror, texturer och färgvariationer som liknar äkta läder.;