• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

Sommaren är här, vilket betyder att det är dags för förnyelse.

Med solens strålar kommer också viljan att förändra och förbättra – och varför inte starta med ditt hem? Det behöver inte vara krångligt eller dyrt. Vi hoppas att vi kan inspirera dig med lite tips hur du kan komma igång. Ta gärna en titt om våra nya möbeltyger kan hjälpa dig att förvandla dina gamla möbler nya skatter.

”Att klä om möbler kan vara ett roligt och belönande sommarprojekt”


Planera i förväg:

Mät din möbel noggrant för att räkna ut hur mycket tyg du behöver. Kom ihåg att räkna med lite extra för eventuella misstag.

Välj rätt tyg:
Tänk på användningen av möbeln när du väljer ditt tyg. Ett mer slitstarkt tyg kan vara bra för en soffa som används dagligen, medan ett lyxigare sammet kan passa perfekt för en sällan använd fåtölj.

Förbered din möbel:
Rengör din möbel ordentligt innan du börjar klä om den. Detta kan innebära att du tar bort gammalt tyg och/eller putsar och lackar trädelar. Det är inte bara ett sätt att uttrycka din kreativitet, men också ett steg mot ett mer hållbart hem.

Återanvända och förnya istället för att köpa nytt är bra för både plånboken och miljön. Oavsett om du är en DIY-entusiast eller anlitar en professionell tapetserare, är våra nya möbeltyger en utmärkt lösning för att fräscha upp ditt hem inför sommaren.

Så ta tag i det där sommarprojektet du alltid har tänkt på - börja planera, välj ditt favorittyg och sätt igång! Och glöm inte, vi älskar att se våra kunders projekt!


- Se till att vara förberedd med rätt verktyg för ditt projekt

Sax
En stark, vass sax är nödvändig för att klippa tyget till rätt storlek.
Måttband - Du kommer att behöva detta för att mäta möblerna och se till att du har tillräckligt med tyg.

Häftapparat/Häftpistol

Detta används för att fästa det nya tyget till möbeln. Häftpistolen måste vara stark nog att tränga igenom möbelns ram.

Skruvmejsel
 
Du kan behöva detta för att ta bort eventuella befintliga tyger eller fästen på möbeln.

Tång eller avbitare
 
Används för att ta bort spikar eller klammer som håller det befintliga tyget på plats.

Nål och tråd
 
Om det finns några områden som behöver sys, till exempel kuddar, kommer du att behöva nål och tråd.

Trälim
 
Om det finns lösa delar på möbeln som behöver fixeras kan trälim vara till stor hjälp.Kom ihåg att även om du kanske har alla dessa verktyg, kan det vara bra att ha lite kunskap eller erfarenhet av att klä om möbler innan du börjar. Om du är osäker, kan det vara bäst att anlita en professionell möbeltapetserare.

Rekommenderat

FANTASY

"Ett mjukt möbeltyg med unik struktur"

TIFFANY

"Lyxig och hållbar möbelsammet"

DENVER

"Modernt och slitstarkt möbeltyg med fin tvåtonad struktur"

- Tiffany

Möbelsammet som tar lyx till en helt ny nivå. Denna sammet kommer att ge dina möbler en djup och rik känsla som verkligen skriker "elegans". En gammal stol klädd i Tiffany sammet kan bli rummets mittpunkt, ett samtalsämne och något du kommer att älska år efter år.

- Fantasy

Möbeltyg med struktur och en elegant look som känns lika bra som det ser ut. Fantasy kommer att komplettera vilket rum som helst. Klä om din favoritsoffa med detta tyg för att skapa ett stilfullt och bekvämt utrymme.

- Denver

Om du letar efter en modern och hållbar lösning, leta inte längre. Denver är ett slitstarkt möbeltyg med en fin tvåtonad struktur som ger dina möbler en modern touch. Lika bra för din inomhussoffa som för utemöblerna på terrassen.


Har du en gammal fåtölj som behöver lite kärlek eller kanske till och med sittdynorna på båten eller husvagnen? 
Vi hoppas du hittar de du söker hos oss.
Mvh Nordisktextil

Dela gärna dina före- och efterbilder med oss på sociala medier och inspirera andra att ta tag i sina egna hemprojekt. Är du redo att förvandla ditt hem i sommar? Bläddra igenom vår nya samling av möbeltyger och börja ditt projekt idag! 

;