• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

Välj rätt möbeltyg för ditt projekt - Tips och Råd

Publicerad 2023-12-05 20:06 av Oliver
Välj rätt möbeltyg för ditt projekt - Tips och Råd

Ett möbeltyg är ett speciellt tyg som används för att klä om möbler, såsom stolar, soffor, kuddar och andra möbler. Det kännetecknas av flera viktiga egenskaper som gör det lämpligt för detta ändamål. Här är några viktiga aspekter att överväga:Valet av Material:

Många möbeltyger är tillverkade av materialblandningar för att förbättra specifika egenskaper. Till exempel kan ett tyg bestå av viskos och polyester. Denna blandning kan ge tyget en bra balans mellan komfort och hållbarhet. Det är viktigt att överväga vilka egenskaper du letar efter när du väljer möbeltyg och hur olika materialblandningar kan påverka dem


1. Slitstyrka:
En blandning av bomull och polyester. Bomull ger mjukhet medan polyester ökar slitstyrkan.


2. Komfort:
En blandning av viskos och bomull. Viskos ger en silkeslen känsla medan bomull ger komfort.


3. Funktion:
En blandning av polyester och akryl. Denna kombination kan göra tyget vattenavvisande och mer lämpligt för utomhusmöbler.

4. Estetik:
En blandning av linne och bomull. Linne ger en naturlig textur medan bomull ger enkelhet och mångsidighet i utseendet.


5. Underhåll:
En blandning av polyester och mikrofiber. Denna kombination gör tyget enkelt att rengöra.Valet av Materialblandning
Dessa är bara några exempel på materialblandningar som kan användas för att uppnå olika egenskaper i möbeltyg. Valet av blandning beror på dina specifika behov och önskemål när det gäller komfort, hållbarhet, funktion och utseende.Tygprov från vårt lager ger trygghet:
För att säkerställa att du är nöjd inför ditt köp, erbjuder vi möjligheten att få tygprov innan du påbörjar ditt projekt. Detta skapar en extra trygghet inför ditt köp och hjälper dig att välja det perfekta tyget för ditt projekt.

Borgholm möbeltyger

Denver möbeltyger

Möbeltyger, möbelsammet

;