• Betala enkelt med Klarna
  • Snabba leveranser

Gardiner inspo - Hur får man hotellgardiner?

Publicerad 2023-07-25 06:03 av Björn
Gardiner inspo - Hur får man hotellgardiner?


Vill du ha en hotellkänsla med hjälp av gardiner i ditt vardagsrum eller sovrum? Inget slår den eleganta och stilfulla atmosfären som hotellrum erbjuder. Med Nordisk textils fantastiska sortiment av gardiner för hotell kan du enkelt skapa den där lyxiga hotellkänslan i ditt eget hem. Låt oss utforska några tips och idéer som hjälper dig att skapa den perfekta hotellstilen med lyxiga gardiner.

Så ger dina gardiner en känsla av hotell

Det finns flera sätt att hänga gardiner så det ser ut som på hotell. Se till att köpa gardin för hotell med ett comboband. Med hjälp av combobandet får du möjlighet att hänga upp dina gardiner på fyra olika sätt och anpassa dem efter din personliga smak. Du kan välja den moderna wave-upphängningen för en elegant och strömlinjeformad look eller använda fingerkrokar för att få en veckad gardin med en klassisk touch. För en mer traditionell rynkbandseffekt kan du använda rynkbandskrok, eller så finns det även färdiga hällor för enkel och direkt upphängning av gardinen.

Häng dina lyxiga hotellgardiner högt och brett

Ett av de mest effektiva sätten att skapa en känsla av rymd och lyx är att hänga dina gardiner högt och brett. Genom att placera gardinstängerna nära taket och sträcka gardinerna ut över en stor del av väggen skapar du illusionen av högre takhöjd och bredare fönster. Detta ger rummet intrycket att vara större, precis som i hotellrum. En användbar tumregel att ha i åtanke är att 2 meter gardintyg brukar täcka 1 meter av fönstret när du har hängt upp gardinen i gardinkrokar. Detta ger en tillräcklig bredd och volym för att gardinen ska kunna falla vackert och skapa en fylligare look.

Välj ett tyngre tyg för en elegant drapering

För att få till den där exklusiva hotellkänslan är valet av tyg avgörande. Välj gärna ett tyngre och mer lyxigt tyg som faller vackert och skapar en elegant drapering, såsom sammet eller ett polyestertyg. Tyngre tyger ger gardinerna en känsla av kvalitet och ger samtidigt bättre ljusblockering och insynsskydd. Spana in våra mörkläggande gardiner som ger fin effekt som hotellgardin.

Dubbla gardiner för en dramatisk effekt

För att ge dina fönster en mer dramatisk och fulländad känsla kan du överväga att använda dubbla gardiner. Genom att kombinera en lättare gardin framför en tyngre gardin får du en vacker och skiktad look. Den lättare gardinen kan användas för att filtrera ljuset på dagen, medan den tyngre gardinen ger bättre ljusblockering och insynsskydd på kvällen. Att använda dubbla gardiner ger också möjlighet att experimentera med olika färger och mönster för att skapa en unik stil.

Tips gardin inspo! För att enkelt kunna hänga upp dubbla gardiner och på så sätt få en hotellgardin är det en bra idé att använda dubbla gardinstänger. Det ger en elegant och välstrukturerad look samtidigt som det ger dig möjlighet att snabbt och smidigt ändra gardinernas placering.

Hotellgardiner sovrum - Täck en hel vägg av gardiner

För att verkligen skapa wow-faktorn och få en hotellkänsla i sovrummet med gardiner kan du överväga att använda dem för att täcka en hel vägg. Med det kan du skapa en omedelbar känsla av mer lyx. Detta är särskilt effektfullt i sovrummet där man kan få den där mysiga och intima atmosfären.

Köp dina hotell gardiner på Nordisk textil

Vill du uppnå den perfekta hotellkänslan i ditt hem? Med vårt stora sortiment av lyxiga gardiner erbjuder Nordisk textils högkvalitativa produkter som är utformade för att skapa den ultimata hotellupplevelsen i ditt vardagsrum eller sovrum.

;